Go Back
+ servings

Traditionell gubbröra med ansjovis och potatis

En riktigt god gubbröra med Grebbestads ansjovis, potatis, ägg och färska örter. En självklar favorit till midsommar, påsk och julbordet. Kul serverat direkt ur den fina ansjovisburken.
Klassisk gubbröra serverad ur Grebbestads ansjovis burk på en skärbräda med knäckebröd
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 4 färskpotatisar
  • 2 ägg
  • 125 g Grebbestads ansjovis
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 0,5 dl färsk gräslök, hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt

RECEPT

  • Koka potatisen. Häll av och låt svalna. Koka äggen hårdkokta.
  • Hacka potatis, ägg och ansjovisfiléer i små fina bitar. Finhacka rödlöken och örterna.
  • Blanda allt med majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt.
  • Servera gärna med lite hårt tunnbröd.

Dela