Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kärringröra med lax och rom
Ett ljuvligt alternativ till den klassiska gubbröran är denna krämiga kärringröra med lax och stenbitsrom. Serverad i ett glas blir det perfekt som drinktilltugg eller förrätt.
Portioner
4
små portioner
INGREDIENSER
0,5
rödlök, hackad
0,5
dl
färsk dill, hackad (spara till garnering)
1
dl
crème fraîche
0,5
dl
majonnäs
1
krm
vitpeppar
150
g
kallrökt lax, eller gravad
1
msk
citronsaft
Garnering
4
msk
Abba Röd stenbitsrom
0,5
citron, skivad
dillkvist
RECEPT
Hacka laxen, samt lök och de färska örterna (Spara en kvist dill till garnering).
Blanda samman allt i en bunke. Krydda med vitpeppar och några skvättar citronsaft.
Lägg upp i glas och dekorera med en skiva citron, en dillkvist - och toppa med stenbitsrommen.
Dela