Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
INLAGD SILL MED GURKMEJA OCH HAVTORN
Kocken Frida Ronge har tagit fram tre goda recept med sill, perfekt för dig som vill inspireras och lägga in din egen sill.
Portioner
0
INGREDIENSER
1
paket
5-minuterssill, Abba
Ättikslag från Abba 5 min sill eller 123 lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten)
Ca 100
gram
havtorn
20
gram
riven gurkmeja
1
st stor
gul morot
2
tsk
svartpeppar
1
st
silverlök
RECEPT
Skala och skär moroten i ca 0,5 cm bitar. Koka moroten i vatten i cirka 30 sekunder, häll av och skölj kallt vatten över så att moroten svalnar.
Skär sillen i bitar, skär silverlöken i lökskidor, riv gurkmejan och lägg allt i en burk med svartpepparkorn och havtorn.
Fyll burken med lagen från Abbas 5 minuterssill alternativ gör en ny klar 123 lag.
Låt stå i 24 timmar.
Dela