Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Fiskgratäng med dill- och räksås
Krämig fiskgratäng med Abba Middagsklart Räk & dillsås, toppad med färska räkor, dill och smörstekt sparris. En lättlagad favoriträtt för hela familjen!
Portioner
6
Tillagningstid
50
minutes
mins
INGREDIENSER
1200
g
mjölig potatis
3
st
ägg
75
g
smör
900
g
torsk ryggfiléer
1
förpackning
Abba Middagsklart Dill- & Räksås
1
näve
färska räkor
1
bunte
färsk sparris
1
nypa
hackad dill (frusen eller färsk)
RECEPT
Sätt ugnen på 200℃
Koka potatisen. Häll av nästan allt vatten när den är färdigkokt.
Blanda i ägg, smör och lite salt i kastrullen, mosa till potatismos.
Spritsa med en spritser, eller lägg moset längs kanterna med sked i en ugnsfrom.
Lägg torskfiléerna i mitten av ugnsformen och häll Abba Middagsklart Dill & Räksås över fisken.
Ställ in ugnsformen i ugnen 20 minuter.
Medan gratängen tillagas i ugnen steker du sparrisen i en riklig klick smör tillsammans med lite dill.
Ta ut gratängen när den har fått fin färg och toppa med färska räkor och sparris.
Dela