ÄNGAMAT MED STENBITSROM, ÖRTCREME & SÅS PÅ KALLPRESSAD RAPSOLJA
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutesmins
INGREDIENSER
1burkAbba Caviar Svart Stenbitsrom
4stgulbetor
4stmorötter
12stsockerärtor
4stvaxbönor
1stpolkabeta
Skaldjurssmör
50gspenat
1krukadill
1krukakoriander
1krukakörvel
salt
Sås på rapsolja
1dlgrädde
1stcitron
200gram smör
1/5dlkallpressad rapsolja
RECEPT
Metod
Koka betor och morötter mjuka i saltat vatten, skala och skär ner i mindre bitar.
Skär vaxböna och ärtor i mindre bitar. Hyvla polkabetan i tunna skivor.
Örtcreme
Koka upp en kastrull med vatten. Lägg alla örterna i en kannmixer. Lägg spenaten i det kokande vattnet i 30 sekunder, lyft upp spenaten i mixern och mixa slätt. Tillsätt ev lite vatten ifall örterna inte går runt i mixern. Smaka av med salt.
Sås på rapsolja
Koka upp grädde med citronjuice och lite salt. Mixa i smöret tills såsen tjocknat. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och mer citron
Vid servering
Koka upp saltat vatten en kastrull. Tillsätt vaxböna, ärtor och de kokta gulbetorna och morötterna. Koka ca 1 minut.
Lägg örtcreme i botten på en tallrik. Toppa med grönsakerna, stenbitsrom & avsluta med polkabetor och sås.