Matjestallrik med färskpotatis, dill, rödlök & brynt smör
En klassisk matjestallrik slår aldrig fel. Mild matjessill tillsammans med härlig färskpotatis, ägghalvor, brynt smör och créme fraiche. Som pricken över i:et toppas den med smakrik rödlök och dill. Det är dessutom en lättlagad rätt som serveras kall – perfekt när man behöver god kall mat till många. Det enda du behöver göra innan servering är att bryna smöret, resten kan du lätt förbereda långt tidigare. Servera matjestallrik och få mer tid över till det du älskar!
Portioner 6
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 burkar Klassisk Matjes
- 800 gram färskpotatis
- 1 knippe dill
- 1 stor hackad rödlök
- 6 kokta ägg
- 1 dl crème fraiche
- 100 gram brynt smör
RECEPT
- Koka potatisen, koktid beroende på storlek på potatis, men runt 18-20 min och låt svalna.
- Koka äggen ca 6 min och låt svalna. Vi vill att äggen ska vara lite krämiga i mitten.
- Lägg upp sillen på ett fat.
- Dela äggen i två och lägg upp på fatet tillsammans med den kokta potatisen.
- Hacka rödlök och strö sedan över den över tallriken.
- Klicka ut crème fraichen på tallrikarna efter smak och tycke.
- Smält smöret och bryn det på medelvärme tills det blir ljusbrunt, häll det över sillen.
- Toppa med dill och njut!