WHISKYSENAPSILL

Kan du inte få nog av senapssill? Då har du kommit rätt! Vårt recept på whiskysill med senap är krämigt och smakrikt, och lite annorlunda jämfört med vår klassiska senapssill, men minst lika god. Den görs antingen på färdig whiskysenap eller en blandning av grov senap och whisky. God senap, rökig whisky och sill från Abba – kan det bli bättre? Vi tror inte det.
Abba recept whiskeysenapssill

INGREDIENSER

  • 1 pkt Abba Sill på 5 minuter, bitad
  • 3/4 dl brunt farinsocker
  • 1/2 dl whiskeysenap (eller 1/2 dl grov senap + 1 msk whiskey)
  • 1/2 dl klassisk senap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • 5 cm purjolök
  • 1 näve dill
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa svartpeppar

RECEPT

  • Plocka upp sillbitarna och låt dem rinna av.
  • Hacka dillen och skölj, ansa och skiva den gröna delen av purjolöken.
  • Blanda senap, vinäger, socker, senap, salt och peppar i en bunke. Vispa ner oljan i en tunn stråle.
  • Varva sill, lök, dill och senapsblandningen i en burk. Sätt på lock. Låt stå minst ett dygn före servering. Garnerna med dill innan servering.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}