VÅRENS FISKGRYTA
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 st små potatisar
- 2 st små morötter
- 1 bit kålrot, ca 200 g
- 5 dl fiskbuljong (2 tärningar)
- 5 dl vatten
- 1 dl vispgrädde
- salt & peppar
- 1 msk dill, finhackad
- grovmalen svartpeppar
- 400 g laxfilé
- 500 g primörer ex sockerärtor, sparris, vårlök
Romröra
- 1 burk (80 g) Abba Caviar Röd Stenbitsrom
- 150 g färskost
- 2 msk gräddfil
RECEPT
- Skala och skär rotfrukterna i tärningar och koka dem mjuka, i fiskbuljongen. Mixa rotfrukterna till en slät puré och tillsätt vatten och grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Bland samman ingredienserna till romröran och smaka av med svartpeppar. Skär laxen i 8 skivor och stek den i stekpanna ett par minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Koka primörerna mjuka i lättsaltat vatten. Häll upp rotfruktssoppan/grytan, lägg i grönsaker och lax och toppa med caviarröran.