Tzatzikisill på smördegsbotten

Jennifer 'Gottigheter' Eriksson har tagit fram ett underbart sillrecept där grekiska smaker möter svenska primörer. Tzatzikisillen som är krämig med smak av vitlök och gurka ligger utbredd tillsammans med tunt skivad potatis på en frasig smördegsbotten. Perfekt till midsommarbuffén!
Tzatzikisill på smördegsbotten - Recept hos Abba
Portioner 8 portioner
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

  • 1 paket Abba 5-minuterssill (hela filéer)
  • 1 paket smördeg
  • 5 dl créme fraiche
  • 2 potatisar
  • 1 gurka (endast skalet)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 rödlök
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 knippe gräslök
  • 1/2 knippe dill
  • salt
  • svartpeppar

RECEPT

Sillen

  • Blanda 3,5 dl creme fraiche med 1-2 finrivna vitlöksklyftor.
  • Skär sillen i mindre bitar och häll ner i röran.
  • Zesta det yttersta, gröna skalet på gurkan. Blanda ner i röran.

Smördegsbotten

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rulla ut smördegen på en plåt.
  • Bred ut 1,5 dl créme fraiche på smördegen. Salta och peppra efter smak.
  • Mandolina/skiva potatis tunt och lägg på smördegsbotten. In i ugnen ca 30 minuter.
  • Låt smördegsbotten svalna något.

Topping

  • Finhacka rödlök, gräslök och dill. Halvera rädisorna.
  • Klicka ut tzatzikisillen på smördegsbotten och toppa med finhackade örter, rödlök och rädisor. Njut!

Dela

Mer midsommarinspiration

Sommarens festligaste högtid är äntligen här! Och vad är väl midsommar utan sill? Låt dig inspireras av våra bästa recept på midsommarmat – allt från hur du lägger in din egen sill, till recept på den godaste plockmaten.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}