TONFISKSALLAD NICOISE
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 burk Abba Tonfisk i vatten
- 8 gröna sparrisar
- 4 st kokta ägg
- 1/2 salladshuvud, t.ex. frisé
- 300 g potatis, kokt och skivad
- 10 st körsbärstomater, halverade
- 200 g gröna bönor
- 10 gröna oliver
- 10 svarta oliver
- 1/2 rödlök, skuren i tunna ringar
- Finhackad persilja
Dressing
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl rödvinsvinäger eller citronsaft
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 1 nypa socker
- Basilika
RECEPT
- Skär av botten på sparrisen och blanchera tillsammans med bönorna i kokande saltat vatten i cirka två minuter, lägg sedan i kallt vatten. Skär grönsakerna i 3-4 bitar.
- Skala kokta och kylda ägg, och skär dem i fyra klyftor.
- Blanda alla ingredienser till dressingen.
- Lägg alla ingredienser till salladen på ett fat, toppa med tonfisk och ägg. Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Häll dressingen över salladen, och avsluta med färsk basilika.