TEMAKI PÅ ABBA INGEFÄRA LIMESILL, SHISO, GRÄSLÖK & SOJAMAJONNÄS
En perfekt förrätt som bjuder dig och ditt sällskap på en riktig smaksensation. Receptet, som är framtaget för och serverat under Abba Pop-up krog Havets bästa på Smögen den 13–15 augusti 2020, är stjärnkocken och MSC-ambassadören Frida Ronges moderna variation av våra klassiska inläggningssillar i glas.
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 burk Abba ingefära lime sill
- 3 dl kokt sushiris
- 2 st noriark
- 4 tsk sojamajonnäs
- 4 st shisoblad
- 20 g gräslök
- 1 dm gurka, i strimlor
- 4 st rädisor, strimlade
- 2 msk furiake
Sojamajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 4 msk japansk soja
- Ev citron
RECEPT
- Koka sushiriset enligt anvisningar på paketet
- Skär Abba Ingefära & Limesill i tärningar, ca ½ cm stora kuber
- Klipp noribladet på hälften och placera riset på noriarket
- Blanda sojan i majonnäsen smaksätt eventuellt med lite citron
- Placera sen sojamajonnäs och därefter resten av ingredienserna
- Avsluta med furikake som topping
- Vik ihop noriarket till en strut