TAPAS
Portioner 20
Tillagningstid 45 minutes mins
INGREDIENSER
Sillceviche, Lag
- 3 dl limejuice
- 1 tsk socker
Inläggning
- 1 paket Abba 5minuters inläggningssill
- 1 rödlök
- 1 chili
- 1 kruka koriander
- 1 avokado
- 2 dl tärnad mango
Asiatisk sill
- 3-4 endiver
- 2 burkar Abba Ingefära Lime
- 3 dl majonnäs
- 4 msk soja
- Citron
- 200 g strimlade morötter
- 1 ask krasse
Lag
- 0,5 liter vatten
- 1 dl vitvinsvinäger
- 0,5 dl socker
Tonfisksnitt
- 1 Kavringbröd
- 2 200g Abba tonfisk i vatten
- 2,5 dl kvarg
- 1 knippe bladpersilja
- 1 liten vitlöksklyfta
- Salt & Peppar
- Rädisor
- Böngroddar
- Dill
RECEPT
- Sillceviche:
1. Skär sillen i små bitar och lägg i lagen tillsammans med skivad rödlök, hackad chili och hackad koriander.
2. Tärna avokadon och vänd ner den och mangon i silllagen. - Asiatisk sill:
1. Pickla strimlor av morötter i lagen.
2. Blanda majonnäsen med sojan och smaksätt med lite citronzest och saft.
3. Lägg ut endivebladen och toppa med majonnäs, sill, morötter och lite krasse - Tonfisksnitt:
1. Blanda alla ingredienser till tonfiskröran
2. Skiva ut rutor av kavringen
3. Bre ut röran på brödet och toppa med tunt skivade rädisor, böngroddar och lite dill.