Sushibowl med asiatisk sill
Asiatisk sushibowl med Abba Asian Fusion sill. Ljuvligt gott! En fräsch bowl med bland annat ris, mango, avokado och rödkål – tillsammans med Asian Fusion sill från Abba och srirachamajo som topping. Mums! Ni måste testa om ni älskar allt med asiatiska smaker.
Portioner 4
Tillagningstid 10 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 burkar Abba Asian Fusion
- 4 dl kokt runris
- 250 g rödkål
- 2 st salladslökar
- 200 g sockerärtor
- 2 st mogna avokados
- 250 g mango (tärnad, går fint med fryst)
- 1 gurka
- Sesamfrön
- Bladpersilja eller koriander (valfritt)
- Srirachamajo
RECEPT
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka rödkålen och salladslöken fint.
- Dela sockerärtor i mindre bitar.
- Halvera, kärna ur och gröp ur avokadon och skiva den i tunna skivor.
- Skiva gurkan från den långa sidanmed en osthyvel (och rulla sedan ihop till en ros).
- Fördela riset, grönsakerna och mangon i djupa skålar (eller på vanliga tallrikar).
- Öppna burken och ta upp fiskbitarna med en gaffel (glöm inte att ringla över lite vätska från burken).
- Avsluta med att strö över sesamfrön och ringla över srirachamajo på din bowl.
- Toppa med persilja eller koriander.