SOMRIG LAXSALLAD
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 300 g sallad, valfri
- 4 ägg, kokta
- 4 sötpotatisar, medium storlek
- 600 g laxfilé
- salt och peppar
- gräslök, ett knippe
Romsås
- 2 dl creme fraiche
- 1 burk Abba Caviar Röd Stenbitsrom
- en skvätt citronsaft
- citronpeppar efter smak
RECEPT
- Koka upp sötpotatis, ca 30 minuter (dela potatisarna för kortare tid). Lägg in laxen i ugnen med lite salt och peppar, på ca 200-225 grader i ca 10-15 minuter.
- Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter.
- Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar. Blanda med sallad, kapris, ägghalvor och klipp över lite gräslök.
- Servera med den kalla romsåsen - smaskigt!