Sojapicklade ägg med Asian Fusion sill
Årets sill heter Asian Fusion och är smaksatt med chili, ingefära & salladslök! Den här salladsanrättningen med sojapicklade ägg och forellrom är perfekt som förrätt eller att servera på småtallrikar för lite mer mättande mingelmat!
Portioner 4
INGREDIENSER
Sojapicklade ägg
- 4 ägg
- 0,5 dl mirin
- 1 dl ljus soja
- 2 dl vatten
Majonässås
- 3 msk majonnäs
- 3 msk creme fraiche
- 1/2 lime, zest
Sallad
- 1 hjärtsallad
- 1/2 gurka
- 1 burk Abba Asian Fusion
- 3 rädisor
- 4 msk forellrom
- 3 salladslökar, den gröna delen
RECEPT
Sojapicklade ägg
- Koka upp vatten. Lägg i äggen. Koka i 7 min och spola i kallt vatten.
- Blanda ihop mirin, soja och vatten i en skål. Skala äggen, lägg dom i lagen. Plasta in skålen och ställ i kylen över natten.
Majonnässås
- Blanda ihop majonnäs och creme fraiche med zest från en halv lime. Salta lite och ställ åt sidan.
Sallad
- Skär gurka, sallad och salladslök. Skiva rädisor runt.
- Kvarta äggen och lägg i små skålar med sallad och gurka.
- Lägg på sillen och ringla över majonnässåsen. Garnera med rädisor, forellrom och salladslök.