Smörrebröd med panerad rödspätta och hemmagjord remoulad

Ett danskt smörrebröd när det är som bäst! Krispig panerad rödspätta serveras med en krämig hemlagad remoulad – en klassiker som alltid imponerar. Toppa med stenbitsrom för en extra lyxig touch!
Tallrik med panerad rödspätta med remoulad, dill, stenbitsrom och sallad
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 4 rödspättafiléer

Panering

  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd

Remoulad

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 0,5 gul lök
  • 1 ättiksgurka
  • citron
  • dill

Servering

RECEPT

Remoulad

  • Blanda majonnäs med curry, hackad lök och ättiksgurka, dill och smaksätt med lite citron och salt.

Panerad rödspätta

  • Panera spättan i mjöl, följt av uppvispat ägg och till sist ströbröd. Stek på medelhög värme i rikligt med smör för att få en frasig yta på fisken.
  • Servera gärna spättan på ett grovt bröd med remouladen, lite sallad, citron och dill.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}