SMÖRGÅSTÅRTA
Portioner 4
Tillagningstid 1 hour hr
INGREDIENSER
- 4 skivor vitt landgångsbröd
- 2 skivor längdskuren kavring
Fyllning 1
- 1 dl Abba Tonfiskpastej
- 1 burk Abba MSC Tonfisk Filébitar i vatten
- 0,5 finhackad gul lök
- 1 msk tomatpuré
- svartpeppar
- salladskrydda
Fyllning 2
- 1 burk Abba Caviar Röd Stenbitsrom
- 0,5 dl strimlad purjolök
- 0,5 dl rivet äpple, syrligt
- 125 g Philadelphia ost
- 1 dl crème fraiche
- svartpeppar
- citronsaft
Till garnering
- räkor
- Abba Caviar Röd Stenbitsrom
- citron
- tomat
- kokt ägg
- dill
- ev. färsk oregano
RECEPT
- Fukta brödet med tonfiskspadet och lägg två skivor vitt bröd underst. Blanda ihop ingredienserna till fyllning 1 och lägg på den. Lägg kavringen ovanpå, blanda ihop fyllning 2 och bred ut den över det mörka brödet. Lägg till sist på de sista vita brödskivorna. Kläd tårtan med hackad dill, dekorera med övriga ingredienser efter egen smak.