SKÄRGÅRDSGRYTA MED TORSK, RÄKOR OCH DILL
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 påsar Abba Middagsklart Räk & Dillsås
- 400 g torskfilé
- 500 g räkor med skal
- 0,5 st purjolök
- 100 g rotselleri
- 2 små palsternackor
- 2 små morötter
- 100 g sugar snaps
- 1 dl vatten
- Smör, till stekning
- Dill, till garnering
RECEPT
- Skala räkorna och låt stå i kylskåp fram till servering.
- Skiva purjolöken och dela ner rotfrukterna till grytbitar.
- Hetta upp en gryta med lite smör och fräs lök och rotfrukter några minuter.
- Slå över vatten och Abba Räk- och dillsås och låt koka upp. Koka i ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna.
- Skär torsken i grytbitar och tillsätt grytan tillsammans med sugar snaps. Koka ytterligare 5 minuter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar
- Ta av från värmen och toppa med lite dill och räkorna.