SKAGENSILL
Är skagenröra en favorit? Då kommer du inte bli besviken. Vår krämiga skagensill med räkor är lika uppskattad av den traditionella sillälskaren som av sillskeptikern. Här är receptet som omvänder vem som helst. Passar lika bra som en ny variant av Toast Skagen – Toast Skagensill – som på snittar till drinktilltugg. Kombinationen av sill, räkor, rödlök, rom och dill – kan det gå fel?
Portioner 5
Tillagningstid 10 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 paket Abba 5-minuterssill, filéer
- 100 g MSC Handskalade räkor
- 1 burk Caviar, Röd storkornig Stenbitsrom
- 0,5 kruka gräslök
- 0,5 kruka dill
- 1 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 st pepparrot
- 1 rödlök, liten
- flingsalt
RECEPT
- Häll av lagen från sillen och skiva sillen i små bitar
- Finhacka rödlök, gräslök och dill.
- Blanda crème fraiche och majonnäs med caviar, rödlök, dill och gräslök. Smaka av med flingsalt.
- Låt räkorna rinna av och blanda i såsen tillsammans med sillen.
- Toppa med riven pepparrot om önskas. Klart!