Silltårta i glas

Bjud på en elegant silltårta i portionsglas! Med ABBA Skärgårdssill gör du en fräsch och krämig sillröra som sedan toppas med rom, dill och tunnbrödschips.
Silltårta i glas med ABBA citron och ramslökssill toppad med rom och tunnbrödschips.

INGREDIENSER

Botten

  • 200 g kavring
  • 50 g smör

Sillröra

  • 1 burk ABBA Skärgårdssill
  • 200 g färskost (t.ex. Philadelphia)
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ rödlök, finhackad
  • ½ rött äpple, finhackat
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 80 g valfri rom
  • färsk dill
  • finhackad rödlök
  • tunnbrödschips

RECEPT

Botten

  • Mixa kavringen till smulor och blanda med smält smör. Fördela blandningen i botten av portionsglas och tryck till lätt. Låt stå i kylen.

Sillröra

  • Skär sillen i mindre bitar. Blanda färskost, crème fraiche, rödlök, dill, citron och honung i en skål. Vänd försiktigt ner sillbitarna och smaka av med salt och peppar.
  • Fördela sillröran över kavringsbotten i glasen.
  • Låt stå i kylen minst 30 minuter innan servering så att smakerna sätter sig.

Servering

  • Toppa med rom, finhackad rödlök, dill och ett tunnbrödschips.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}