Silltårta i glas
Bjud på en elegant silltårta i portionsglas! Med ABBA Skärgårdssill gör du en fräsch och krämig sillröra som sedan toppas med rom, dill och tunnbrödschips.

INGREDIENSER
Botten
- 200 g kavring
- 50 g smör
Sillröra
- 1 burk ABBA Skärgårdssill
- 200 g färskost (t.ex. Philadelphia)
- 1 dl crème fraiche
- ½ rödlök, finhackad
- ½ rött äpple, finhackat
- 1 msk finhackad dill
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk honung
- salt
- svartpeppar
Topping
- 80 g valfri rom
- färsk dill
- finhackad rödlök
- tunnbrödschips
RECEPT
Botten
- Mixa kavringen till smulor och blanda med smält smör. Fördela blandningen i botten av portionsglas och tryck till lätt. Låt stå i kylen.
Sillröra
- Skär sillen i mindre bitar. Blanda färskost, crème fraiche, rödlök, dill, citron och honung i en skål. Vänd försiktigt ner sillbitarna och smaka av med salt och peppar.
- Fördela sillröran över kavringsbotten i glasen.
- Låt stå i kylen minst 30 minuter innan servering så att smakerna sätter sig.
Servering
- Toppa med rom, finhackad rödlök, dill och ett tunnbrödschips.