SILLSKAGEN
Går det att göra skagenröra med sill? Självklart! Sofia Henriksson har uppdaterat det klassiska receptet och tagit med vår 5-minuterssill som bidrar med extra syra och härlig kryddighet. En perfekt förrätt eller en ny favorit på påsk-, midsommar- eller julbordet!
Portioner 4
INGREDIENSER
- 1 paket Abba 5-minuterssill
- 500 g räkor, med skal eller 250g utan skal
- 1 msk riven pepparrot
- 3 droppar tabasco
- 0,5 dl creme fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 knippe dill
- 1 tsk citronsaft, färskpressad
- Salt
- Svartpeppar
- 1 burk caviar
Levainbröd
- Smör
- Salt
RECEPT
- Skala räkorna och hacka grovt.
- Skiva sillen i mindre bitar.
- Rör ihop alla ingredienser och låt stå ett litet tag i kylen för extra smak.
- Smörstek brödet i en stekpanna.
- Servera en stor sked skagenröra med caviar på toppen tillsammans med det smörstekta brödet och en dillkvist på toppen. Glöm inte en liten skiva citron också.