Sillröra med pankopanerad parmesanpotatis
Den här krämiga sillröran tillsammans med krispig parmesanpotatis är oemotståndlig! Servera som en härlig silltallrik, perfekt till julbordet!
Portioner 4
INGREDIENSER
Pankopanerad parmesanpotatis
- 900 g delikatesspotatis
- 1 dl panko
- 2 dl riven parmesan
- olivolja
- salt
- peppar
Sillröra
- 1 paket Abba 5-minuters-sill
- 1 rödlök
- dill
- gräslök
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl riven parmesan
- salt
- peppar
- ev picklad rödlök
RECEPT
Pankopanerad parmesanpotatis
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela potatisen i två. Vänd potatisen i olivolja. Rör ihop med panko och parmesan.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Rosta i ugnen i 25 minuter. Rör om då och då.
Sillröra
- Vispa creme fraiche fluffig.
- Hacka rödlök, dill och gräslök och bland i creme fraichen.
- Rör i sillen. Smaka av med parmesan, salt och peppar.
Servering
- Ät sillröran med parmesanpotatisen, toppa med extra dill och gräslök och eventuellt lite picklad rödlök.