Sillkrans på rågbröd med chips och stenbitsrom
Duka fram denna fantastiska sillkrans på midsommar, med inspiration från det danska smörrebrödet. Härliga smaker av klassisk sill och potatis tillsammans med den populära förrätten chips, stenbitsrom och créme fraiche gifter sig här i en vacker sillkrans på rågbröd. Ett recept skapat av @truelsen i samarbete med Abba.
Portioner 4
INGREDIENSER
- 1 glasburk Abba inlagd sill
- 300 gram färskpotatis
- 3 st ägg
- 2 dl créme fraiche
- 1 burk stenbitsrom
- 1 st rödlök
- 1-2 skivor rågbröd
- Valfri mängd potatischips
- 1 knippe dill
- 1 knippe gräslök
RECEPT
- Koka potatis och ägg.
- Använd gärna ett stort fat att lägga upp kransen på.
- Tärna rågbrödet och smörstek det så att det blir krispigt. Lägg det på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.
- Halvera potatisen och dela äggen i båtar.
- Finhacka rödlök och gräslök.
- Placera ut potatis och ägg i en ring på fatet.
- Fortsätt att klä kransen med chips, créme fraiche, stenbitsrom, rågbröd, sill och sallad.
- Toppa med gräslök, rödlök och dill.