Krämig sill med italienska smaker
Midsommar goes Italy! Josefine Bäck har tagit fram ett enkelt och fantastiskt gott recept på krämig sill med italienska smaker.
Portioner 8 portioner
Tillagningstid 25 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 paket Abba 5-minuterssill
- 1,5 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 3 msk kapris
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 citron (både saft och zest)
- 1 dl riven parmesan
- 1/3 kruka basilika
- 1/3 kruka persilja
- 1/3 kruka gräslök
- 300 g körsbärstomater
- Olivolja
- Balsamico
- Salt
- Svartpeppar
RECEPT
- Sätt ugnen på 200°.
- Ringla olivolja och balsamico, salt och peppar över tomaterna.
- In i ugnen ca 12 minuter.
- Låt tomaterna svalna.
- Blanda créme fraiche och majonnäs i en bunke.
- Hacka vitlök, basilika, persilja och gräslök. Häll ner i röran. Lägg till kapris.
- Riv ner zest och pressa ur saften från citronen.
- Riv ner parmesanen i röran.
- Blanda ner tomaterna.
- Lägg till sillen och rör om.
Dela
Mer midsommarinspiration
Sommarens festligaste högtid är äntligen här! Och vad är väl midsommar utan sill? Låt dig inspireras av våra bästa recept på midsommarmat – allt från hur du lägger in din egen sill, till recept på den godaste plockmaten.