SENAPSSILL MED SMAK AV WHISKEY & DILL PÅ RÅGBRÖD
Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 burk Abba Senapssill
- 5 cl rökig whiskey
- 5 cl espresso eller stakt kaffe
- 1 kruka dill
- 1/2 dl grovkornig senap
Rågbröd
- 4 skivor rågbröd
- 50 gram smör
Palsternacka
- 200 gram palsternacka
RECEPT
- Metod
Häll sillen i en bunke, blanda i senap, kaffe, whiskey och finskuren dill - Rågbröd
Värm en stekpanna med smör, stek rågbrödet på båda sidor tills det känns krispigt, toppa med lite salt. - Palsternacka
Rosta palsternackorna i ugnen på 160 grader 20 minuter tills palsternackorna är rostade. Skär ner palsternackorna - Lägg sillen på rågbrödet, toppa med palsternacka & dill. Servera som ett tilltugg.