PEPPARROTSSILL MED BRYNT SMÖR OCH KRISPIGT ÄPPLE
Vår pepparrotssill med krispigt äpple och brynt smör är exakt lika god som den låter. Balansen mellan hettan från pepparrot, syrligt äpple, lök och söt honung i kombination med det brynta smöret tar smakerna till nya höjder. Vi är säkra på att denna grymma pepparrotssill kan bli en riktig storfavorit hos många. Detta recept på sill med pepparrot är verkligen som ljuv musik för smaklökarna!
Portioner 5
Tillagningstid 10 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 pkt Abba Sill på 5 minuter, filéer
- 1,5 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 st syrligt äpple, Granny Smith
- 1 st liten rödlök (finhackad)
- Färsk dill
- 1 msk riven, färsk pepparrot (mängd efter eget tycke och smak)
- 25 g smör (brynt)
- 2 st nypor flingsalt
- 1 tsk flytande honung
RECEPT
- Häll av lagen från sillen och skär upp filéerna i önskad storlek.
- Blanda majonnäs och crème fraiche med honung och flingsalt. Hacka upp rödlök, äpple och dill och riv pepparroten och blanda sedan alla ingredienser i en bunke (obs vänta med smöret).
- Vänd ner sillen i den krämiga såsen och smaka av.
- Bryn smör på spisen och låt svalna.
- Häll över smöret precis innan servering och rör runt. Dags att njuta! 🙂