MIDSOMMARTALLRIK
Det finns väl inget som är lika självklart på midsommar som färskpotatis och Abba Mästarmatjes? Här får du bägge delar på en tallrik med en massa brynt smör, en fluffig äggkräm, finhackad gräslök, finhackad rödlök och svartpeppar. För att sätta pricken över i:et så toppas denna goda midsommartallrik med lite kavringkrisp och dill. Ett enkelt recept framtaget av Sofia Henriksson som även sillskeptikern kommer att älska!
Portioner 2
INGREDIENSER
- 14 små färskpotatisar
- 1 burk Mästarmatjes
- 1 rödlök
- 75 gram smör
- 1 dl majonnäs
- 1-2 msk citronsaft
- 2 ägg, hårdkokta
- 2 skivor kavring
- 1 msk smör, till stekning
- 50 gram västerbottenost
- 1 knippe gräslök
- 1 vippa dill
- Svartpeppar
RECEPT
- Koka potatisen och bryn smöret.
- Vänd potatisen i smöret.
- Finhacka rödlöken.
- Mixa majonnäs, ägg och citron till en fluffig kräm.
- Smula kavringen och stek i smör till det blir krispigt.
- Finhacka gräslök och dela osten i stora bitar.
- Lägg upp potatisen på en tallrik. Toppa med äggkräm, Mästarmatjes, rödlök, örter och så till sist svartpeppar och kavringskrisp.
- Häll upp resten av smöret i mitten av tallriken. Njut!