MATJESWRAP MED PAK CHOI & LINGONCHUTNEY

Portioner 4
Tillagningstid 10 minutes

INGREDIENSER

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 burk Abba Klassisk Mattjessill Klassisk
  • 1 pak choi, salladsblad
  • 1 näve ärtskott
  • 4-6 färskpotatisar, kokade
  • 1 dl Västerbottenost®
  • 1 dl gräddfil
  • ev. smör till tunnbröden

Lingonchutney

  • 2 dl lingon, frysta eller färska
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk honung

RECEPT

  • Lingonchutney
    Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den är mjuk och tillsätt sockret och bryn i några sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop till en krämig konsistens. (Matjeswrappen blir självklart god med rårörda lingon eller lingonsylt också.)
  • Om du vill, börja med att breda smör på tunnbrödrullarna. Lägg ut pak choi-blad och ärtskott samt skivad färskpotatis. Klicka ut gräddfil, strö västerbottenost, montera matjesill och lingonchutney på toppen. Vik ihop och njut!

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}