MATJESSILLKRANS MED SMÖRSTEKT KAVRING OCH GRÄDDFIL
Vår matjessillkrans är lika vacker som den är god. Ett riktigt konstverk med sill, potatis, gräddfil och smörstekt kavring. Toppa med skivade rädisor, dillkvistar och röd stenbitsrom för en fulländad succé. Vårt recept med matjes har verkligen en särskild plats i våra hjärtan. Koka ägg och potatis samtidigt som du steker kavringen, sedan är det bara att låta fantasin flöda. Låt konstnären inom dig vakna till liv och bjud middagsgästerna på en imponerande matjeskrans. Succén är given!
Tillagningstid 15 minutes mins
INGREDIENSER
- 400 gram (2 burkar) Mästarmatjes
- 2 skivor kavring
- 50 gram smör
- 500 gram kokt kall färskpotatis
- 5 st rädisor
- 1 dl gräddfil
- 1 burk Röd Stenbitsrom
- 1 knippe finskuren gräslök
- svartpeppar
- dill
RECEPT
- Börja med att koka ägg och potatis och låt svalna.
- Tärna sedan kavringen. Stek smulorna i smöret på medelvärme 3–5 minuter tills de är krispiga. Lägg på en bit hushållspapper. Låt svalna.
- Förbered nu resten av ingredienserna; skär äggen i klyftor, dela potatisen på mitten, skiva rädisorna tunt, och häll av sillen.
- Nu är det dags att göra ditt konstverk. Fördela ägg, potatis och matjessill på ett fat. Klicka på gräddfilen och toppa med kavringsmul, finhackad gräslök, skivade rädisor, den röda stenbitsrommen, svartpeppar och dillvippor.
- Tips! Vill du lyxa lite extra är det gott att ringla lite brynt smör över din matjeskrans!