MATJESKLÄMMA MED HET RÄKRÖRA
Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 st mjuka tunnbröd
- 4 msk smör
- 8 st stora salladsblad
- 1 burk Abba Klassisk Matjessill
- 12 färskpotatisar
- 1 knippe dill
Räkröran
- 1 dl créme fraiche
- 2 msk majonäs
- 200 g skalade räkor
- 2-3 msk chiliketchup
- 0,5 tsk cayennepeppar/ tabasco/ sambal oelek
- 0,5 lime, pressad
Snabbpicklade rädisor & rödlök
- 1 rödlök, skivad i mandolin
- 12-15 rädisor, skivade i mandolin
- 1 dl ättika 12%
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
RECEPT
- Koka potatisen.
- Snabbpicklad rödlök & rädisor
Blanda ättika, vatten och socker till sockret har löst sig, tillsätt de picklade rädisorna och rödlöken, ställ svalt i minst en timme. - Het räkröra
Blanda alla ingredienser till den heta räkröran, ställ svalt. - Montera din sillwrap med salladsblad, skivad färskpotatis, räkröra, matjes och toppa med de picklade rädisorna och rödlöken. Försvinnande gott!