Mandelpotatiskräm med brynt smör och matjessill

Sofia Henriksson har tagit fram ett fantastiskt gott sillrecept till midsommar! Mandelpotatiskräm med brynt smör, Abba Mästarmatjes, rödlök, knaprig kavring och dill. Laga och bjud vännerna på en smaksensation!
Receptbild - Mandelpotatiskräm med brynt smör och mästarmatjes - Abba
Portioner 2 personer
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

  • 1 burk Abba Mästarmatjes
  • 300 g mandelpotatis
  • 1 dl mjölk
  • 1 grönsakbuljong
  • 100 g smör
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 1 skiva kavring
  • 1/2-1 dl olivolja
  • svartpeppar

RECEPT

  • Skala potatisen och spara skalet åt sidan. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en kastrull.
  • Häll på mjölken och fyll upp med vatten i kastrullen, så att det precis täcker potatisen. Smula ner buljongtärningen och koka tills potatisen är klar.
  • Häll av vätskan i en bunke och ställ åt sidan. Pressa potatisen och mixa sedan med lite av vätskan i en mixer till en slät kräm. Smaka av med salt.
  • Under tiden som potatisen kokar kan du finhacka rödlöken, bryna smöret och till sist dela kavringen i mindre bitar.
  • Fritera eller stek potatisskal och kavringsbitarna i oljan tills de är riktigt krispiga. Lägg upp på etthushållspapper och salta lätt.
  • Lägg krämen i botten, toppa med sill, lök, brynt smör, dill och svartpeppar. Njut!

Dela

Mer midsommarinspiration

Sommarens festligaste högtid är äntligen här! Och vad är väl midsommar utan sill? Låt dig inspireras av våra bästa recept på midsommarmat – allt från hur du lägger in din egen sill, till recept på den godaste plockmaten.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}