Lyxig silltårta med kavring
En läcker och festlig silltårta med stenbitsrom som både smakar fantastiskt och ser inbjudande ut. Toppa den med allt från ätbara blommor och gräslök till rödlök och rädisor för en vacker och smakrik touch. Perfekt till midsommar, påsk eller andra högtider!

Portioner 10
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 250 g kavring
- 75 g smör
- 4 gelatinblad
- 2 förp Abba klassisk matjes
- 0,5 rödlök
- 2 ägg, hårdkokta och finhackade
- 3 dl gräddfil
- 250 g kvarg
- 4-5 färskpotatisar, små-medelstora, kokta
Dekoration
- 2 förp Abba Röd stenbitsrom
- gräslök (rädisor, dill, rödlök, ätbara blommor eller annan valfri dekoration)
RECEPT
- Smält smöret och smula ner kavringen i en mixer. Mixa det smälta smöret och kavringen till en smulig massa och tryck ner hårt i en form med avtagbara kanter.
- Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen.
- Krama ur gelatinbladen, lägg i en kastrull med 1 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och blanda gelatinet med 1 dl av gräddfilsblandningen. Rör sedan ner gelatinet i bunken och rör om.
- Häll ut blandningen i formen med kavringen och potatisen och ställ in i kylen.
- Garnera med stenbitsrom från Abba på tårtan och dekorera med skivade rädisor, hackad rödlök och gräslök.