Liten Janssons frestelse

Små söta portionsformar med Janssons frestelse är ett smidigt alternativ när ni är färre vid bordet. Enkla att förbereda och gräddas snabbare än den traditionella stora formen.
Små portionsformat i porslin med janssons frestelse.
Portioner 4
Tillagningstid 1 hour

INGREDIENSER

  • 1 gul lök
  • 4-5 mjöliga potatisar
  • 55 g Grebbestads ansjovis
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • ströbröd
  • smör

RECEPT

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skala och skiva löken tunt. Stek mjuk i en stekpanna tillsammans med lite smör.
  • Skala och skär potatisen i fina strimlor. Har du en mandolin går det snabbt och smidigt och du först hyvlar potatisen på mandolinen (3 mm) och sedan skär i stavar.
  • Hacka upp ansjovisen grovt. Spara spadet.
  • Blanda potatis, lök och ansjovis och fördela sedan i 4 portionsformar.
  • Koka upp grädde och mjölk. Smaka upp gräddmjölken med ansjovisspadet och häll sedan i formarna. Se till så att gräddmjölken inte går högre upp än potatisen i formarna.
  • Strö över ströbröd och avsluta med en skiva smör.
  • Ställ in formarna i ugnen och grädda i ca 45 minuter.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}