LAXPASTA MED CITRONSÅS
Portioner 4
Tillagningstid 15 minutes mins
INGREDIENSER
- 350-400 g Laxfilé
- 1 Abba Middagsklart Citronsås XL
- 1 dl Tagliatelle
- grovhackade örter, t.ex. basilika, persilja, eller dill
- 1 Citron
- Sockerärtor
RECEPT
- Koka 300 g torr pasta, gärna tagliatelle.
- Värm såsen på spisen i en annan kastrull under tiden pastan kokar.
- Tärna 350-400 g laxfilé (ca 3 portionsbitar), i ungefär 2x2 cm och salta lätt. Lägg ner laxbitarna i såsen. Låt sjuda på svag värme under lock i ca 4 min.
- Häll sås och lax över den nykokta pastan och blanda försiktigt.
- Toppa med lite grovhackade färska örter, en klyfta citron och servera genast med sockerärtorna.