LAX & PEPPARROTSGRATÄNG
Portioner 4
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 laxfiléer
- 100-150 g räkor
- 1 Middagsklart Citronsås
- 2 dl grädde
- riven pepparrot
- 1 kg Mandelpotatis
- 2 dl mjölk (eller grädde)
- 50 g smör
- salt och peppar
- 1-2 dl riven ost
- (valfri) Dill
RECEPT
- Koka mandelpotatisen. Skala potatisen och mosa den grovt tillsammans med mjölk, smör och 1 dl riven ost. Vill man ha helt slätt mos, använd mixer. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp laxen och räkorna i en ugnsform och klicka ut (eller spritsa) moset, häll över gratängsåsen, tillsammans med grädde och valfri mängd riven pepparrot. Toppa med resten av osten och några dillkvistar.
- In i ugnen på ca 225 grader i ca 15 minuter tills osten fått fin färg.