LAX MED VITLÖKSROSTAD POTATIS, VITVINSSÅS OCH SEMIBAKADE TOMATER

Lax med vitlöksrostad potatis, vitvinssås och semibakade tomater
Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes

INGREDIENSER

  • 600 g Potatis, fast sort
  • 1 st citron (zest)
  • 4 klyftor vitlök
  • Salt & peppar
  • 250 g Körsbärstomater
  • 4 st laxfiléer
  • 1 påse Abba Middagsklart Vitvinssås

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Klyfta ner potatisen i kvartar. Lägg i en stor ugnsfast form med citronzest, vitlök, olja, salt och peppar och blanda om. Tänk på att formen ska vara tillräckligt stor för att sedan rymma laxen och tomaterna. Baka i 15 minuter.
  • Ta ut formen ur ugnen. Gör plats i mitten för laxfiléerna som läggs i och kryddas med salt och peppar. Sprid ut tomaterna i formen och häll slutligen såsen över laxen.
  • Sätt in i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter till laxen är klar.
  • Garnera med lite persilja.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.