LAX MED VITLÖKSROSTAD POTATIS, VITVINSSÅS OCH SEMIBAKADE TOMATER
Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes mins
INGREDIENSER
- 600 g Potatis, fast sort
- 1 st citron (zest)
- 4 klyftor vitlök
- Salt & peppar
- 250 g Körsbärstomater
- 4 st laxfiléer
- 1 påse Abba Middagsklart Vitvinssås
RECEPT
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klyfta ner potatisen i kvartar. Lägg i en stor ugnsfast form med citronzest, vitlök, olja, salt och peppar och blanda om. Tänk på att formen ska vara tillräckligt stor för att sedan rymma laxen och tomaterna. Baka i 15 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen. Gör plats i mitten för laxfiléerna som läggs i och kryddas med salt och peppar. Sprid ut tomaterna i formen och häll slutligen såsen över laxen.
- Sätt in i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter till laxen är klar.
- Garnera med lite persilja.