Lax i citron- & dillsås med ugnsbakad parmesanpotatis
Ett superenkelt och gott fiskrecept som passar hela familjen såväl till vardags som till helgmiddagen! Extra smidigt eftersom både lax och potatishalvor skjutsas in i ugnen och tilllagar sig själva. Laxen i dill- & citronsåsen med citronzest som topping, blir en smakfull kombo tillsammans med den ugnsbakade potatisen toppad med parmesan och rosmarin.
Portioner 4
Tillagningstid 35 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 laxfiléer
- 1 Abba Middagsklart Citron- & Dillsås
- 12-16 små delikatesspotatisar
- 1 dl riven parmesan
- rosmarin
- dill
- flingsalt
- grovmalen peppar
- ½ citron (zest)
- 1 msk olivolja
- valfri sallad
RECEPT
- Lägg laxfiléerna i en ugnsform, häll över Abba Middagsklart Citron- & Dillsås, krydda med salt och peppar.
- Halvera potatisen och lägg i en ugnsform, ringla över olivolja, strö rosmarin och riven parmesan, krydda med salt och peppar.
- Sätt in både lax och potatis i ugnen samtidigt på 180°C. Laxfiléerna ska vara inne ca 18 min och potatisen i ca 20-25 min.
- Riv lite citronzest över laxfiléerna innan servering. Servera med en god sallad.