LÄTTRIMMAD LAX MED FÄNKÅL, ÄPPLE & RÄKOR
Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes mins
INGREDIENSER
- 500 gram färsk eller tinad laxfilé, utan skinn
- 1 st fänkål
- 1 grönt äpple
- 1 kruka dill
- 150 gram skalade räkor
- 2 msk salt
- 2 msk socker
- 50 gram smör
- 1 påse Abba Middagsklart Citron & Dillsås
RECEPT
- Lägg laxen i en form, blanda samman sockret och saltet , gnid in laxen med blandningen och låt stå i 15 minuter. Torka av överflödigt socker/salt och lägg laxen på en bit papper.
- Skär fänkålen tunt , antingen med kniv eller med en mandolin, lägg i kallt vatten.
- Tärna äpplet och skär dillen grovt, blanda dillen och räkorna med äpplet.
- Slå av fänkålen i ett durkslag och salta och peppra lätt. Vänd ner fänkålen bland äpplet, dillen och räkorna.
- Värm såsen lätt i en kastrull.
- Stek laxen gyllene precis vid servering, vid 42°c i kärnan så är laxen klar.
- Servera den lättrimmade laxen, fänkål- äpple- & räkorna tillsammans med Citron-& dillsås.