KRYDDIG CITRONSILL PÅ SALLADSBLAD
Ett recept på kryddig citronsill med extra allt! Jennifer 'Gottigheter' Eriksson har tagit fram ett fantastiskt recept åt oss där den härliga citrussillen serveras på salladsblad tillsammans med smörstekt kavringsmul, färska örter, lök och gräddfil. I receptet används även forellrom men den går såklart utmärkt att byta ut mot vår stenbitsrom!
INGREDIENSER
Kryddig citronsill
- 1 paket 5-minuterssill (i bitar)
- 0,5 st citron
- 10 st svartpepparkorn
- 4 st kryddpepparkorn
- 6 st vitpepparkorn
Övrigt till silltallrik
- 2 dl gräddfil
- 4 st salladslökar
- 2 skivor kavring
- 1 klick smör
- Krusig sallad
- Gräslök & dill
- Forellrom eller stenbitsrom
RECEPT
- Börja med att lägga in sillen. Häll ner sillen och lagen tillsammans med alla pepparkorn och citronskal som du skivar i remsor med hjälp av osthyvel. Pilla ner lite dill och låt det gärna stå och dra över natten.
- Stek smulad kavring i smör.
- Lägg upp lite salladsblad på en tallrik, lägg på gräddfil, citronsillen, forellrom/stenbitsrom, skivad salladslök, smörstekta kavringen, gräslök och dill.
- Skär tunna, tunna skivor av citronskal och toppa med. Njut!