KRÄMIG MATJESSILLTÅRTA I GLAS
Portioner 6
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
BOTTEN
- 250 g kavring
- 100 g smält smör
FYLLNING
- 2 st gelatinblad
- 2 burkar Abba matjessill
- 1 dl färskriven pepparrot
- 600 g naturell färskost
- 1 st finhackad rödlök
- 2 msk citronsaft
TOPPING
- 6 st rädisor i tunna skivor/klyfor
- smörgåskrasse
RECEPT
- Ta fram en matberedare och smula ner kavringen, tillsätt det smälta smöret och mixa till småsmulor.
- Tryck ut kavringsmulet i små glas och ställ i kylskåp.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, så det täcker, ca 5 minuter.
- Låt sillen rinna av och hacka riktigt fint. Blanda sill och pepparrot med färskost och rödlök.
- Värm citronsaften i en kastrull på låg värme, ta upp gelatinbladen och krama ur dem vattnet och låt smälta i saften, varsamt. Häll citronblandningen i färskoströran och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
- Klicka ut och bred fyllningen i glasen. Låt stå kylskåpskallt ca 3 timmar.
- Vid servering, toppa med rädisor och klippt smörgåskrasse.