Krämig fiskpanna med citron och rom

Smörstekt purjolök och sej sjuder i en krämig citronsås och får en fräsch toppning av gurka, stenbitsrom och örter. En lyxig fiskrätt som passar lika bra till vardag som till helg!
Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes

INGREDIENSER

Citronsyrad gurka

  • 1 gurka
  • 0,5 dl ekologisk citron, skal och saft
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt

RECEPT

  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är precis genomkokt. Häll av och låt ånga av.
  • Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnorna med en sked. Skär gurkan i skivor och lägg i en skål.
  • Tillsätt socker, salt, ca 1 tsk citronsaft, rivet citonzest. Låt gurkan stå och dra medan du gör fiskpannan.
  • Skiva purjolöken fint och skär fisken i tärningar.
  • Stek purjolök i smör i en stekpanna med höga kanter, stek tills den är mjuk utan att den får färg.
  • Lägg ner fisken, häll över Abba Middagsklart och lite vatten. Låt koka ihop ca 5 minuter, tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.
  • Dra pannan av värmen och toppa med citronsyrad gurka, stenbitsrom och gräslök.
  • Servera med potatisen.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}