Krämig fiskpanna med citron och rom
Smörstekt purjolök och sej sjuder i en krämig citronsås och får en fräsch toppning av gurka, stenbitsrom och örter. En lyxig fiskrätt som passar lika bra till vardag som till helg!

Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 400 g sejfilé
- 1 purjolök, skivad
- 25 g smör
- 2 förp Abba Middagsklart Citron & dillsås (á 250 g)
- 0,5 dl vatten
- 1 burk Abba Röd stenbitsrom (á 80 g)
- 1 knippe gräslök
- salt
- peppar
- 900 g potatis
Citronsyrad gurka
- 1 gurka
- 0,5 dl ekologisk citron, skal och saft
- 1 tsk strösocker
- 2 krm salt
RECEPT
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är precis genomkokt. Häll av och låt ånga av.
- Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnorna med en sked. Skär gurkan i skivor och lägg i en skål.
- Tillsätt socker, salt, ca 1 tsk citronsaft, rivet citonzest. Låt gurkan stå och dra medan du gör fiskpannan.
- Skiva purjolöken fint och skär fisken i tärningar.
- Stek purjolök i smör i en stekpanna med höga kanter, stek tills den är mjuk utan att den får färg.
- Lägg ner fisken, häll över Abba Middagsklart och lite vatten. Låt koka ihop ca 5 minuter, tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.
- Dra pannan av värmen och toppa med citronsyrad gurka, stenbitsrom och gräslök.
- Servera med potatisen.