KÖRVELSOPPA SERVERAT MED EN LIME OCH MUSSELAIOLI
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 gul lök, finhackad
- 1 msk smör
- 7 1/2 dl fiskbuljong
- 3 potatisar, skalade och skurna i bitar
- 2 dl grädde
- 1/2 ask färsk körvel
- salt & peppar
- 1 citron, juice och rivet skal
Lime- och musselaioli
- 1 burk (105 g) Abba Rökta Musslor
- 1 lime, skal och juice
- 2 klyftor vitlök, skivade och rostade
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 dl lättmajonnäs
- salt & peppar
- strösocker
RECEPT
- Fräs löken mjuk i smör. Slå på buljong och grädde. Lägg i potatis och låt koka ca 15 minuter.
- Mixa tillsammans med körvel och smaka av med salt, peppar och citron.
- Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaka av med lime, salt, peppar och lite socker.
- Rör ner musslorna och strö över rostad vitlök.
- Servera soppan med ett gott bröd och en klick lime- och musselaioli.