KLASSISK SMÖRGÅSTÅRTA MED LAX & SKAGENRÖRA
Portioner 5
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
Smörgåstårta
- 0,5 tub Abba laxpastej
- 12 skivor formfranska
- 250 g färskost
- 0,5 dl crème fraiche
- 250-300 g skagenröra (hemmagjord eller köp färdig)
- 3 skivor kallrökt lax
- 2 st rädisor
- 1 knippe ärtskott
- 1 knippe bladpersilja
- penséer till garnering
Skagenröra
- 200 g räkor, skalade
- 2 msk Abba Caviar Röd Stenbitsrom
- 1 cm pepparrot, finriven
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl majonnäs
- 1 kvist dill, finhackad
- 1 tsk citronsaft
- dijonsenap
- salt & peppar
RECEPT
- Rör ihop crème fraiche och färskost och ställ svalt.
- Rör ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ svalt.
- Stek formfranskorna frasigt i smör. Låt svalna.
- Montera din smörgåstårta och lägg tre brödskivor på längden på ett fat. Varva med skagenröra, bröd och laxpastej. Bred på färskostblandningen och dekorera med lax, ärtskott, bladpersilja, rädisor och ätbara blommor.