KLASSISK LÖKSILL

Ett riktigt klassiskt recept bland sillälskare – löksill! Vår traditionella löksill kan varieras efter tycke och smak. Just i detta recept använder vi gul lök, salladslök och purjolök för att både få en god smak och ett härlig utseende på inläggningen. Det är just kombinationen av fin sill, sötsyrlig lök och pepprig hetta från svartpeppar som gör löksillen till en älskad klassiker och mångas favorit på julbordet, påsklunchen, eller midsommarbuffen.
Recept på klassisk löksill i burk med gula lökar bredvid
Portioner 4 portioner
Tillagningstid 40 minutes

INGREDIENSER

  • 1 pkt Abba Sill på 5 minuter, bitad
  • 1,5 dl vatten
  • 1/2 dl ättikssprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 gul lök
  • 5 cm purjolök
  • 1 salladslök

RECEPT

  • Blanda vatten, ättika, socker, lagerblad och kryddpeppar och koka upp. Låt lagen kallna.
  • Ta upp sillen och låt den rinna av.
  • Skala och skiva löken. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
  • Varva sill och lök i en burk.
  • Häll över lagen. Sätt på lock och låt stå minst ett dygn innan servering.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}