KLASSISK GUBBRÖRA PÅ GREBBESTADS ANSJOVIS
Sugen på en klassisk gubbröra med ansjovis? Här är vårt supergoda och enkla recept på klassisk gubbröra! Grebbestads ansjovis är hjälten i denna gubbröra, och tillsammans med kokt ägg, krispig rödlök och finhackad dill och gräslök är den alldeles oemotståndlig. Servera den som en förrätt, på en bit knäckebröd som en god lunch eller varför inte på chips som försnacks– gubbröra med ansjovis är vinnande gott när som!
Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 burk Grebbestads Ansjovis Original
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
- 3 st kokta och hackade ägg
- 1/2 hackad rödlök
- 1/2 dl majonnäs
RECEPT
- Lägg i äggen i en kastrull och se till att vattnet täcker äggen. Låt äggen ligga i från början, När vattnet börjar koka så sätter du klockan på ca 7 minuter. Äggen ska kokas mediumhårda med en krämig gula. Tänk på att koktiden för ägg varierar beroende av spis, storlek och hur färska äggen är.
- Kyl äggen med kallt vatten innan de skalas och hackas.
- Hacka resterande ingredienser.
- Blanda samman allt med lite majonnäs. Ta två varv med pepparkvarnen! Njut!