GUMMRÖRA
Istället för den klassiska gubbröran så har Jennifer ‘Gottigheter’ Eriksson gjort ett riktigt smarrigt recept på Gummröra. Ägg kokas, delas och töms för att fyllas med en mumsig röra på creme fraiche, Brantevikssill, stenbitsrom, rödlök och örter. Slutligen så toppas kalaset med smulad smörstekt kavring och äggula. Passar perfekt som förrätt till midsommarbordet!
Portioner 4 portioner
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 burk Brantevik
- 2 kavringskivor
- 5 ägg
- 0,5 rödlök, finhackad
- 0,5 dl creme fraiche
- 40 gram stenbitsrom
- 0,5 kruka gräslök
- 0,5 kruka dill
- En klick smör
RECEPT
- Koka äggen i nio minuter. Gulan ska gå att smula.
- Hacka upp sillen.
- Rör ihop sillen med creme fraiche, finhackade örter och 2/3 av stenbitsrommen. Spara lite örter och rom till pynt.
- När äggen är färdigkokta, låt dem då ligga lite i kallt vatten, skala sedan och dela på mitten.
- Ta ut gulan och smula sönder. Skiva av en liten liten stump i botten på äggen så att de ska kunna stå rakt upp.
- Mixa kavringen till smul och stek krispig i smör.
- Fyll äggvitan med sillröran, på med smulad äggula, smörstekt kavring samt finhackad dill och gräslök.
- Toppa med mer stenbitsrom!