GUBBRÖRA PÅ MATJESSILL TOPPAT MED STENBITSROM & APELSINZEST
Här har du ett recept på riktigt goda och enkla snittar till festen eller hemmamyset – snittar med gubbröra! Du rör snabbt ihop vår magiskt goda gubbröra med matjessill som du sen lägger på salta chips och avslutar med en klick röd Stenbitsrom på toppen. Svårare än så är det inte! Resultatet blir riktigt goda snittar med gubbröra som passar perfekt som tilltugg, men också som ett roligt inslag på buffén. Kanske blir de dina nya favoritsnittar?
Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 pkt Abba Hela Matjesfiléer
- 1 st burk
- 3 msk hackad gräslök
- 3 msk hackad dill
- 1/2 hackad rödlök
- 150 g kokt, tärnad potatis
- 3 st kokta och tärnade ägg
- 1 påse OLW Naturchips Havssalt
- 1 st apelsin
RECEPT
- Koka äggen så de blir hårdkokta. Kyl äggen innan de skalas och hackas.
- Koka potatisen. Tärna den när den är klar.
- Tärna filéerna i små kuber.
- Hacka övriga ingredienser och blanda i sillen och äggen.
- Lägg ut chips på ett fat och toppa sedan med gubbröra.
- Lägg på en klick stenbitsrom och riv apelsinzest över.
- Njut!