FYLLDA LAXFILÉER MED VÅRPRIMÖRER I VITVINSSÅS
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 laxfiléer (eller ca 500 g laxfilé)
- 1 påse Abba Middagsklart Vitvinssås
- 2-3 stjälkar salladslök
- 5 silverlökar, små
- 1 näve ärtskott
- 2-3 bananschalottenlök
Fyllning
- 1 dl lagrad ost
- 2 dl färskost
- pepparrot efter tycke och smak
RECEPT
- Rör ihop färskost, västerbottenost med valfri mängs pepparrot och en nypa peppar.
- Gör en skåra i laxfiléerna och fyll dem med pepparrotsosten. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
- Fyll formen med de olika lökarna. Häll på Abba Middagsklart och krydda med peppar och örtsalt. Grädda på 200 grader i ugnen i ca 10-20 minuter beroende på laxens storlek.
- Ta ut ur ugnen och toppa med de krispiga ärtskotten.