Fiskgratäng med dill- och räksås

Krämig fiskgratäng med Abba Middagsklart Räk & dillsås, toppad med färska räkor, dill och smörstekt sparris. En lättlagad favoriträtt för hela familjen!
Fiskgratäng med Abba Middagsklart Räk & Dillsås, toppad med räkor och sparris
Portioner 6
Tillagningstid 50 minutes

INGREDIENSER

  • 1200 g mjölig potatis
  • 3 st ägg
  • 75 g smör
  • 900 g torsk ryggfiléer
  • 1 förpackning Abba Middagsklart Dill- & Räksås
  • 1 näve färska räkor
  • 1 bunte färsk sparris
  • 1 nypa hackad dill (frusen eller färsk)

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200℃
  • Koka potatisen. Häll av nästan allt vatten när den är färdigkokt.
  • Blanda i ägg, smör och lite salt i kastrullen, mosa till potatismos.
  • Spritsa med en spritser, eller lägg moset längs kanterna med sked i en ugnsfrom.
  • Lägg torskfiléerna i mitten av ugnsformen och häll Abba Middagsklart Dill & Räksås över fisken.
  • Ställ in ugnsformen i ugnen 20 minuter.
  • Medan gratängen tillagas i ugnen steker du sparrisen i en riklig klick smör tillsammans med lite dill.
  • Ta ut gratängen när den har fått fin färg och toppa med färska räkor och sparris.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}