Fiskgratäng med dill- och räksås
Krämig fiskgratäng med Abba Middagsklart Räk & dillsås, toppad med färska räkor, dill och smörstekt sparris. En lättlagad favoriträtt för hela familjen!
Portioner 6
Tillagningstid 50 minutes mins
INGREDIENSER
- 1200 g mjölig potatis
- 3 st ägg
- 75 g smör
- 900 g torsk ryggfiléer
- 1 förpackning Abba Middagsklart Dill- & Räksås
- 1 näve färska räkor
- 1 bunte färsk sparris
- 1 nypa hackad dill (frusen eller färsk)
RECEPT
- Sätt ugnen på 200℃
- Koka potatisen. Häll av nästan allt vatten när den är färdigkokt.
- Blanda i ägg, smör och lite salt i kastrullen, mosa till potatismos.
- Spritsa med en spritser, eller lägg moset längs kanterna med sked i en ugnsfrom.
- Lägg torskfiléerna i mitten av ugnsformen och häll Abba Middagsklart Dill & Räksås över fisken.
- Ställ in ugnsformen i ugnen 20 minuter.
- Medan gratängen tillagas i ugnen steker du sparrisen i en riklig klick smör tillsammans med lite dill.
- Ta ut gratängen när den har fått fin färg och toppa med färska räkor och sparris.