FISK & BLOMKÅLSGRATÄNG
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 koljafiléer, eller annan vit fisk, tinad och delade i kuber
- 1 påse (2 för krämigare gratäng) Vitvinssås för ugnsbakad torsk
- 0,5 blomkålshuvud, delat i små, små buketter
- 4-6 potatisar, medelstora
- persilja & vitlökskrydda
- salt & vitpeppar
RECEPT
- Lägg i fiskbitarna i gratängformen och tillaga i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Ta ut och häll av fiskspadet.
- Strö ut de små blomkålsbuketterna runt om fisken, salta och peppra lätt och häll över gratängsåsen Middagsklart från Abba.
- Skiva potatisen tunt med mandolin och lägg potatisskivorna omlott, utifrån in mot mitten, som en blomma.
- Ringla över lite olivolja och krydda toppen med vitlök och persilja. Grädda ytterligare 15-20 minuter tills fisken är klar och toppen fått fin färg.